Skocz do zawartości


Zdjęcie

Statystyki z 301?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 haze

haze

    BlackHat

  • BlackHat
  • PipPipPip
  • 736 postów

Napisano 02 grudzień 2013 - 18:18

Mam domenę która ma przekierowanie 301 na inny serwis. Czy jest możliwość sprawdzenia ile jest wejść zakładając, że ten inny serwis to nie moja domena?

#2 krzyniolek

krzyniolek

    BlackHat

  • BlackHat
  • PipPipPip
  • 854 postów

Napisano 02 grudzień 2013 - 18:22

W panelu rejestratora np masz takie statystyki.

#3 haze

haze

    BlackHat

  • BlackHat
  • PipPipPip
  • 736 postów

Napisano 03 grudzień 2013 - 08:31

No tak w aftermarket widzę taką opcje w ovh pewnie po aktywowaniu przekierowania też się pojawi jednak w moim przypadku nie jest możliwe zrobić typowe przekierowanie są też np przekierowania podfolderów. Da się jakoś w takim przypadku podpiąć statystyki?

#4 darkman

darkman

    Elita

  • Elita
  • PipPipPip
  • 524 postów
  • Location# 127.0.0.1

Napisano 03 grudzień 2013 - 15:09

Dla http://domena.pl/ w index.php dodaj to:
<?php 
$myFile = "301.log";
$fh = fopen($myFile, 'a+') or die("can't open file");
$stringData ="Date:".date('Y-m-d H:i:s')."Ip:".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."Browser:".$_SERVER['HTTP_USER_AGENT']."Referer:".$_SERVER['HTTP_REFERER']."\n" ;
fwrite($fh, $stringData);
fclose($fh);
if (file_exists('301count.log')) 
	{
		$fil = fopen('301count.log', r);
		$dat = fread($fil, filesize('301count.log')); 
		echo $dat+1;
		fclose($fil);
		$fil = fopen('301count.log', w);
		fwrite($fil, $dat+1);
	}

	else
	{
		$fil = fopen('301count.log', w);
		fwrite($fil, 1);
		echo '1';
		fclose($fil);
	}
?>
<?php
header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently"); 
header("Location: http://domena2.pl"); 
?>
W tym samym katalogu gdzie masz index.php, stwórz dwa pliki:
a) 301.log - tu skrypt zapisuje datę, IP, useragenta i referrala.
B) 301count.log - tu skrypt zapisuje liczbę przekierowań.

[black-seo.gif]

#5 haze

haze

    BlackHat

  • BlackHat
  • PipPipPip
  • 736 postów

Napisano 03 grudzień 2013 - 19:28

Wow niezłe stw po raz kolejny mi zaimponowałeś ;) czyli wrzucając do folderu też nie będzie problemu. Dzięki!

#6 darkman

darkman

    Elita

  • Elita
  • PipPipPip
  • 524 postów
  • Location# 127.0.0.1

Napisano 07 grudzień 2013 - 17:58

Poprawiony kod dla WP:
1) Przekierowanie wszystkich stron na jeden URL
http://domena1.pl/podstrona1/ -> http://domena2.pl/
http://domena1.pl/podstrona2/ -> http://domena2.pl/
http://domena1.pl/podstrona3/ -> http://domena2.pl/

W katalogu głównym WP stwórz dwa pliki:
- 301count.log
- 301.log
Na samym początku pliku header.php w folderze /wp-content/themes/szablon/, dodaj

<?php
$myFile = "301.log";
$fh = fopen($myFile, 'a+') or die("can't open file");
$stringData ="Date:".date('Y-m-d H:i:s')."Ip:".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."Browser:".$_SERVER['HTTP_USER_AGENT']."Referer:".$_SERVER['HTTP_REFERER']."\n" ;
fwrite($fh, $stringData);
fclose($fh);
if (file_exists('301count.log'))
   {
      $fil = fopen('301count.log', r);
      $dat = fread($fil, filesize('301count.log'));
      fclose($fil);
      $fil = fopen('301count.log', w);
      fwrite($fil, $dat+1);
   }

   else
   {
      $fil = fopen('301count.log', w);
      fwrite($fil, 1);
      fclose($fil);
   }
?>
<?php
header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
header("Location: http://domena2.pl");
?>

Statystyki:
http://domena1.pl/301count.log
http://domena1.pl/301.log

2) Przekierowanie wszystkich stron 1 do 1:
http://domena1.pl/podstrona1/ -> http://domena2.pl/podstrona1/
http://domena1.pl/podstrona2/ -> http://domena2.pl/podstrona2/
http://domena1.pl/podstrona3/ -> http://domena2.pl/podstrona3/

W katalogu głównym WP stwórz dwa pliki:
- 301count.log
- 301.log
Na samym początku pliku header.php w folderze /wp-content/themes/szablon/, dodaj

<?php
$myFile = "301.log";
$fh = fopen($myFile, 'a+') or die("can't open file");
$stringData ="Date:".date('Y-m-d H:i:s')."Ip:".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."Browser:".$_SERVER['HTTP_USER_AGENT']."Referer:".$_SERVER['HTTP_REFERER']."\n" ;
fwrite($fh, $stringData);
fclose($fh);
if (file_exists('301count.log'))
   {
      $fil = fopen('301count.log', r);
      $dat = fread($fil, filesize('301count.log'));
      fclose($fil);
      $fil = fopen('301count.log', w);
      fwrite($fil, $dat+1);
   }

   else
   {
      $fil = fopen('301count.log', w);
      fwrite($fil, 1);
      fclose($fil);
   }
?>
<?php
header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
header('Location: http://domena2.pl/' . $_SERVER['REQUEST_URI']);
?>

Statystyki:
http://domena1.pl/301count.log
http://domena1.pl/301.log

Uwagi:
Jeśli skrypt wypluwa
Warning: Cannot modify header information - headers already sent (...)
, upwnijcie się że przed Jeśli przekierowanie dalej nie śmiga, prawdopodobnie Wasz szablon includuje elementy headera z funkcji. Wystarczy zainstalować inny szablon i tak jak wyżej, wyedytujcie header.php ;]




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 members, 0 guests, 0 anonymous users